Kohus saatis politseinike eest põgenenud libasohvri aastaks trellide taha

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Politsei eest põgenenud purjus ja juhiloata autojuhi tabasid politseinikud lõpuks Rakvere kesklinnas Tallinna tänaval.
Politsei eest põgenenud purjus ja juhiloata autojuhi tabasid politseinikud lõpuks Rakvere kesklinnas Tallinna tänaval. Foto: Lugeja foto

Läinud laupäeva õhtul pidasid politseinikud erivahendit ehk "siili" kasutades kinni 39-aastase alkoholijoobes juhtimisõiguseta mehe, kes sõiduautoga Audi korravalvurite eest põgenedes arendas kohati kiirust kuni 200 kilomeetrit tunnis.

Viru ringkonnaprokuratuurist öeldi, et kohus mõistis mehele üheksa kuud vangistust, mida pikendati kahe kuu ja 28 päeva võrra, mis oli tal veel kandmata varasema kohtuotsusega mõistetud karistusest. Seega kokku tuleb mehel nüüd trellide taga veeta 11 kuud ja 28 päeva. Lisaks konfiskeeris kohus süüteo toimepanemise vahendi, sõiduauto Audi A6.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Elle Karm sõnas, et ohuolukorrad liikluses on kerged tekkima, kui rooli istub juhtimisõiguseta inimene või kui kaasliiklejad otsustab ohtu seada alkoholi tarvitanud juht. "Kui aga liikluses osaleb juht, kellel puudub vastav väljaõpe ja kes on ka ebakaine, siis on rasked tagajärjed vaid aja küsimus," rääkis Karm. "Praegusel juhul on mees ise oma liikluskäitumisega andnud piisavalt põhjust määrata talle selline karistus, et vähemalt mõnda aega pole tal võimalik liikluses kedagi ohustada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles