Vinni rajatakse kergliiklustee

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Uus kõnnitee hakkab kulgema Kiige ja Tiigi tänaval.
Uus kõnnitee hakkab kulgema Kiige ja Tiigi tänaval. Foto: Google Maps

Vinnis rajatakse Tiigi ja Kiige tänava vahele kergliiklustee, mis peaks elamupiirkonnas liikumise oluliselt lihtsamaks tegema. Kergliiklustee loomiseks on vaja vastavad maatükid sundvaldusesse seada.

Valla arendusnõuniku Gustav Saare sõnul hakkab kergliiklustee läbima seitset kinnistut. “Enamikult kinnistuomanikelt oleme nõusoleku juba saanud, ühe kinnistu puhul on selgitustööd veel teha. Enamasti puudutab see lõik korteriühistuid,” kommenteeris Saar.

Tema sõnul on kinnistutele vallapoolne sundvalduse seadmine tavapärane protsess. “Korteriühistud on hästi meelestatud, kuna kõnnitee on kõigi huvides. Paigaldame sinna ka mõned pingid ja prügikastid, mis asula üldist ilmet parandavad,” jätkas arendusnõunik.

Teoreetiliselt oleks võimalik kinnistut läbiva kõnnitee eest väikest tasu küsida, kuid Gustav Saare sõnul on juttu väga väikestest summadest. “See kasutustasu oleks paar eurot aastas ning enamik maaomanikke loobub sellest,” lisas ta.

Kinnisasja omanikel on õigus esitada nelja nädala jooksul sundvalduse seadmise menetluse algatamisest arvates Vinni vallale oma arvamus. Menetlus suletakse 6. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles