Lääne-Viru kuuel terviserajal tähistatakse pühapäeval maailma lumepäeva

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma lumepäev kutsub terviseradadele.
Maailma lumepäev kutsub terviseradadele. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Lääne-Virumaal on 22. jaanuaril maailma lumepäeva (World Snow Day) raames võimalik osaleda üritustel Ebavere, Mõedaku, Tamsalu, Tapa, Rakke ja Rakvere Palermo terviseradadel.


SA Eesti Terviserajad koostöös Eesti Suusaliiduga korraldavad sellel päeval hulgaliselt ettevõtmisi üle Eesti.

“Meie eesmärk on meelitada loodusesse kõiki tervisesõpru ja pakkuda neile meeldejääv päev lumes ja lumega terviseradadel üle Eesti,” sõnas Eesti Terviseradade juht Jaak Teppan.

Rakvere spordikeskus kutsub sel puhul kõiki sportlikke peresid ja liikumisest lugu pidavaid inimesi pühapäeval kell 12 algavale ühisele sportlikule perepäevale Palermo suusaradadel ja vast valminud kelgumäel. Spordikeskuse poolt on osalejatele tasuta kuum tee, ise tuleb kaasa võtta hea tuju.
Palermo suusaraja 2,2 km pikk ring on iga päev valgustatud kella 7.30–21.30. Samuti saab suusatada 3kilomeetrisel ringil. Rakvere spordikeskus andis teada, et rajad on hooldatud ning värskelt on sisse pressitud ka klassikajälg.

Rutka matkarajal stardib maailma lumepäeva ühine suusamatk 22. jaanuaril kell 11 Tapa linna reoveepuhasti juurest Võidu puiestee lõpus. Matka juhib Kuno Rooba.

Kes ühisüritusel osaleda ei soovi, saab siiski kogu päeva jooksul tähistatud rajal matkata. Matkarajal on võimalik end soovi korral registreerida lumepäeva suusamatkal osalejana. Ühismatka korraldab Tapa vallas MTÜ Männikumägi.

Rakke lumepäev algab 9.30 Linnamäe staadionil lumejalgpalliga, milles osalevad Rakke ja Väike-Maarja jalgratturid. Linnamäe terviseradadel saab suusatada ja toimub sprindivõistlus.

Ebavere lumepäevaga alustatakse kell 13.30 ja osaleda saab Ebavere suusakrossil (tor­nitõus ja kiirlaskumine) ja kelgurallil.

Mõedaku spordibaasis on suured oodatud suusaradadele ja lastele on kella 12–13 lustlikud võistlused kelgumäel.

Suusatama ootab ka Tamsalu terviserada.

Maailma lumepäev on Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) projekt, tähistamaks talve ja lume olemasolu. Eestis saab lumepäevast osa võtta 13 maakonnas kokku 32 terviserajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles