Filmifestival ja kaubatänav pärjati tunnustusega

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Rakvere gümnaasiumi filmifestival on suurejooneline üritus, mis saavutas edulugude konkursil tiitli "Parim koostöötegu".
Rakvere gümnaasiumi filmifestival on suurejooneline üritus, mis saavutas edulugude konkursil tiitli "Parim koostöötegu". Foto: Ain Liiva

Ettevõtliku kooli edulugude konkursil "Õppimine on põnev!" saavutasid laureaadi tiitli Rakvere gümnaasium ja Rakvere Rohuaia lasteaed. 

"Parim koostöötegu" on Rakvere gümnaasium projekt "Filmifestival". Rakvere gümnaasiumi filmifestival on igaaastane noorte korraldatav üritus, mille ajalugu viib tagasi 2000. aastate algusesse. Koolisisene miniatuurne festival on aastate jooksul kasvanud üle riigi tuntud omanäoliseks elamuste nädalaks. Lisaks külastajatele elab sellele igal aastal otseülekande vahendusel kaasa tuhatkond filmisõpra siin- ja sealpool merd.

Filmifestivali korraldasid tänavu Rakvere gümnaasiumi vilistlased Miina Roost, Margareth Villers, Katariina Parkja.

Margareth Villers ütles, et filmifestivali võlu seisneb selles, et see toob kokku palju koolinoori. Põhimeeskonnas on umbes 20 liiget, lisaks vabatahtlikud, nii et kokku umbes 50 inimest. "Nad kõik annavad panuse, et noored saaks oma filme näidata," lausus Villers. 

"2P" tiitli ehk tunnustuse parima praktika eest tõi koju Rakvere Rohuaia lasteaed projektiga "Kaubatänav". Kõik sai alguse sellest, kui kaks Rohuaia lasteaia ettevõtliku meeskonna liiget käisid ettevõtluskülas tutvumas õppeprogrammiga "Minu raha". Seejärel saadi Lääne-Viru arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse koordinaatori abiga lasteaeda mängukomplekt "Minu raha". Lasteaeda sisustati ettevõtliku meeskonna eestvedamisel ruum, millest sai Rohuaia kaubatänav. Kuna lasteaed peab tähtsaks rohelist mõtteviisi, kasutati kaubatänava sisustamisel vana mööblit.

Rakvere Rohuaia lasteaia direktor Ene Nool ütles, et neil on pööraselt ägedad inimesed – nii suured kui ka väikesed. "Üks mõte haakub teisega. Kes pakub idee, kes teeb selle teoks. Koostöö, koostöö, selle asja tegemisel kindlasti olulisim. Meil on olnud äge edurohke sügis," rääkis Nool.

Tänavusele konkursile esitati 111 edulugu, millest valis komisjon välja tosin parimat. 

Ettevõtliku Kooli arendusjuht Heidi Uustalu ütles, et ellu viiakse märkimisväärseid algatusi, mis edendavad kõigi ettevõtlikkust.

"Edulood näitavad, kui ettevõtlikud ja põnevate ideedega on nii meie noored kui ka kõik haridustöötajad," lausus Uustalu.

Edulugude konkurssi "Õppimine on põnev!" korraldab haridusprogramm Ettevõtlik Kool alates 2008. aastast. Ettevõtliku kooli põhimõtete järgi töötab 124 kooli ja 15 lasteaeda üle Eesti, kokku üle 25 000 õpilase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles