DPD paigaldas Haljalasse pakiautomaadi

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
DPD pakiautomaat on paigutatud ka Haljalasse. Foto on illustratiivne.
DPD pakiautomaat on paigutatud ka Haljalasse. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

DPD Eesti on hoogsalt alustanud oma pakiautomaatide võrgustiku laiendamisega, mille käigus kahekordistub ettevõtte pakiautomaatide arv. Eestis on siis neil 207 pakiautomaati. Paari viimase nädala jooksul on pakiautomaadi saanud mitu asulat, kus varem seda üldse polnudki. 

Viimase paari nädala jooksul on uue DPD pakiautomaadi saanud Haljala, Avinurme, Iisaku, Alatskivi, Ahja, Tõrvandi, Kambja, Puhja, Nõo, Kanepi ja Rõngu.

DPD Eesti tegevjuht Remo Kirss ütles, et eeldatavalt saavad kõik 100 uut pakiautomaati paika märtsikuuks.

"Lisaks Eesti sajale uuele pakiautomaadile paigaldatakse kokku 270 pakiautomaati Lätis ja Leedus ning projekti koguinvesteering Baltikumis küündib 8 miljoni euroni," lausus Kirss.

Laiendustööde järel on Baltikumis ligi 640 DPD pakiautomaati.

"Uute pakiautomaatidega oleme võtnud eesmärgiks tulla inimestele võimalikult lähedale. Nüüd saavad pakiautomaadid ka asulad, kus seni on pakiautomaadid üldse puudunud," rääkis Kirss.

Ta lisas, et nad soovivad pakiautomaatidega jõuda inimestele võimalikult lähedale, et ei peaks oma saadetise saamiseks või saatmiseks eraldi teekonda ette võtma.

Uued DPD pakiautomaadid on tootja KEBA kõige uuem mudel, mille nähtavaimaks erinevuseks on kasutajasõbralikum, kaldenurga all olev ekraan. Seadmed paigaldab Hansab. 

Keskmiselt võtab ühe uue pakiautomaadi paigaldus kuni kolm tundi ning tööga saab hakkama kaks inimest. Paika saanud pakiautomaatide puhul läheb peale paigaldust veel paar päeva aega süsteemide seadistamiseks, enne kui automaadist pakke saab saatma hakata.

DPD grupi tellitud viimase e-kaubanduse uuringu järgi kasutavad Eesti elanikud teiste teenustega võrreldes kõige rohkem just pakiautomaate (80% küsitletutest), Läti elanikud eelistavad praegu veel tellida esmalt pakke koduaadressile ning seejärel pakiautomaati (45% küsitletutest) ning leedulastest tellib oma saadetised pakiautomaati 42% e-ostlejatest.

DPD Eesti on riigisisese ja rahvusvahelise kullerpostiteenuse osutamise turuliider, kes teenindab Eestis nii era- kui ka ärikliente ligi 260 kulleri ja 230 sõiduki abil ning annab tööd 171 inimesele.

Eestis on praegu DPD 139 Pickupi punkti, millest 126 on pakiautomaadid, kaheksa pakirobotid ning viis pakipoed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles