Kaks Viru-Nigula pillimeest ihkavad saada riigi kõvimaks

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Sõbrad, toetajad ja konkurendid: Hillar Vimberg (vasakul) ja Ervin Lember lähevad püüdma tiitlit “Vabariigi pillimees 2020”.
Sõbrad, toetajad ja konkurendid: Hillar Vimberg (vasakul) ja Ervin Lember lähevad püüdma tiitlit “Vabariigi pillimees 2020”. Foto: Ott Tenek

Täna õhtul pannakse Viljandis pillid hüüdma. Iga mees mängib enda eest. Viru-Nigulast asub võistlustulle lausa kaks mees. Sõbrad soovivad üksteist toetada, üks usub, et teine on tugev favoriit tiitlile "Vabariigi pillimees 2020".

Täna õhtul pannakse Viljandis pillid hüüdma. Iga mees mängib enda eest. Viru-Nigulast asub võistlustulle lausa kaks meest. Sõbrad soovivad üksteist toetada, üks usub, et teine on tugev favoriit tiitlile “Vabariigi pillimees 2020”.

Viru-Nigula meestest üks – Hillar Vimberg – on see, kelle eest räägivad nobedad näpud. Asi on muusikas, mitte sõnades. Pillimees pikka juttu enne võistlust veeretada ei taha. Jah- ja ei-vastused on kõik, mis ta küsimustele enne võistumängimist annab. Kas ta läheb võitma? Ei. Lõbutsema samuti mitte, võisteldagi ta ei soovi. Jah-sõna ütleb ta innuka mängimise kohta. Konkurentide kohta saabub pikk jaa-vastus. Neid jagub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles