Haisva vee probleemile otsitakse lahendust

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kuigi Käsmu kraaniveel on mõnes majapidamises halb lõhn ja tume värvus, on see Haljala Soojuse juhatuse liikme sõnul tervisele siiski ohutu.
Kuigi Käsmu kraaniveel on mõnes majapidamises halb lõhn ja tume värvus, on see Haljala Soojuse juhatuse liikme sõnul tervisele siiski ohutu. Foto: Kristjan Teedema

Käsmus kurdetakse viimasel ajal vee kehva kvaliteedi üle – vees on tumedat värvi sade ja see lõhnab halvasti. Vallas vee eest vastutav Haljala Soojus täpset probleemi allikat ei tea, kuid tegeleb vee kvaliteedi parandamisega.

Käsmu külavanema Eduard Vainu sõnul hakkasid esimesed kaebused vee halva kvaliteedi pärast laekuma suve alguses. “Esialgu me neid nii tõsiselt ei võtnud, sest väga suurt märgatavat kvaliteedi langust ei toimunud,” kommenteeris Vainu.

Nüüdseks on aga probleemi tõstatanud mitu majapidamist ning sellest ei ole puutumata ka külavanem ise. “Probleem on külaülene ning osa kodanikke on asunud kraanivett suurematesse anumatesse villima, et vaadelda sademe taset. Probleem on ka mu enda majapidamises, olen üle läinud poes müüdava pudelivee peale,” rääkis külavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles