Graatsilised balletiluiged lendlesid spordihallis

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Rahvusooper Estonia “Luikede järve” baleriinid Ami Morita ja William Newton tõid Rakvere kultuurifestivalile suurlinna hõngu.
Rahvusooper Estonia “Luikede järve” baleriinid Ami Morita ja William Newton tõid Rakvere kultuurifestivalile suurlinna hõngu. Foto: Ain Liiva

Neljapäeva õhtul muutus küünlasäras Rakvere spordiareen imeliseks luikede järveks. Rakvere kultuurifestivali raames etendus Kastani Arenal rahvusooper Estonia “Luikede järv”, mille balletiime tekitas joobumuse.

Riina Rillo alustas eile baleriinide maalimist. See, mida ta päev varem oli spordikeskuse lavalt kogenud, liigutas teda hingepõhjani. “Näha midagi nii õrna ja ilusat tantsukeeles paneb tundekeeled liikuma,” lausus Rillo. Ta on “Luikede järve” näinud rahvusooperis mitu korda, kuid kodulinn lisas etendusele oma võlu ja väge.

“Mulle meeldis väga,” kiitis kultuurifestivali külastaja. Rillo sõnutsi on erakordne, et Rakvere linnas toimub selline uhke ja suursugune sündmus. Kultuuritööd teinud inimesena hindas ta siinsete kultuurivedurite tööd erakordseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles