Juhan Kunderi Selts otsib vaimsuse auhinna laureaati

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Juhan Kunder oli õpetaja, loodusloolane, ajakirjanik, linnavolikogu liige, kirjamees ja kirjandusloolane, seltsitegelane – vaimsuse auhinna laureaati otsitakse samadest valdkondadest.
Juhan Kunder oli õpetaja, loodusloolane, ajakirjanik, linnavolikogu liige, kirjamees ja kirjandusloolane, seltsitegelane – vaimsuse auhinna laureaati otsitakse samadest valdkondadest. Foto: Internet

Alates 26. detsembrist 2012 annab Juhan Kunderi Selts välja Juhan Kunderi nimelist vaimsuse auhinda. Auhinna eesmärk on ergutada ja tunnustada rahvuskultuuri-, haridus- ja seltsitegevust Rakveres ja Lääne-Virumaal.

Selle sai esimesena Kunderi uurija ja ajaloolane Odette Kirss. II vaimsuse auhinna laureaadiks tunnistati muusik Peep Pihlak aastal 2016. Nüüd kutsub selts üles esitama kandidaate, et 26. detsembril 2020 kuulutada välja III vaimsuse auhinna laureaat.

Auhind määratakse inimesele, kes viimase kahe aasta jooksul on silma paistnud tegevustega, milliseid väärtustas kirja- ja koolimees Juhan Kunder. Auhinna nominente otsitakse valdkondadest, kus Juhan Kunder Rakveres aktiivselt tegutses: ta oli õpetaja, loodusloolane, ajakirjanik, linnavolikogu liige, kirjamees ja kirjandusloolane, seltsitegelane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles