Teater valmistub psühholoogiliseks trilleriks

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Näitlejad Tarvo Sõmer, Toomas Suuman ja Tiina Mälberg koos lavastaja Veiko Õunpuuga "Tantsu" lugemisproovis.
Näitlejad Tarvo Sõmer, Toomas Suuman ja Tiina Mälberg koos lavastaja Veiko Õunpuuga "Tantsu" lugemisproovis. Foto: Kristo Kruusman

Lavastaja Veiko Õunpuu alustas täna Rakvere teatris proove psühholoogilise trilleriga "Tants", mis on tõlgendus August Strindbergi näidendist "Surmatants". 

Näidendis kasvavad mehe ja naise kujutlusmängud 19. sajandi lõpu dekadentlikus õhustikus ettearvamatutes suundades. Üksildases sõjaväekindluses muutuvad need kolmanda asjaosalise saabudes halastamatuks kodusõjaks. Loos kirgastub nii Strindbergi kui ka kaasaja inimese suhe reaalsusega, mida aina vähem mõistetakse ja kus haiget tegemisest võib saada ülim märk siirast armastusest.

Veiko Õunpuu sõnul on tants pealkirjana abstraktsem kui surmatants. "See on mitte ainult tants surma palge ees, vaid mingis mõttes igikestev, pidevalt aset leidev tants suhetes, elus – sellepärast "Tants"," selgitas lavastaja.

"Tantsus" mängivad Tiina Mälberg, Toomas Suuman ja Tarvo Sõmer. Esietendus teatri väikeses saalis on planeeritud veebruarikuusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles