Maakonnas jäi relvakogumiskampaania mullusega võrreldes lahjaks (1)

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Laskemoon
Laskemoon Foto: Arvo Meeks

Päästeteenistus ja politsei korraldas oktoobris ühiskampaania, kogumaks inimestelt kokku tulirelvi, lõhkeainet ja muud niisugust ohtlikku kraami.

Rakvere politseijaoskonna vanemspetsialist Merike Leppik rääkis, et kuu aja jooksul toodi maakonnas politseisse kuus jahipüssi. Neist viis olid sileraudsed, üks vintraudne. Leppiku sõnul leiti nimetatud tulirelvad peamiselt koristamise käigus.

Veel loovutati korrakaitsjatele üks püstol Parabellum, mis oli valmistatud 1937. aastal. Relva loovutaja selgitas politseile, et tal on see juba 1945. aastast saadik.

Leppiku sõnul toodi veel politseisse 229 padrunit. Eelmise aasta kogusega võrreldes on seda politseiametniku hinnangul vähe. Ka tulirelvi toodi eelmisel aastal ühe võrra rohkem – kaheksa.

Leppik rääkis, et inimesed käitusid tulirelva või laskemoona loovutades riskiteadlikult. Keegi nii-öelda pommiga kilekotis politseijaoskonda ei ilmunud. Eelnevalt helistati hädaabinumbril 112, mõnel juhul võtsid ohtlikust kraamist loobujad ühendust piirkonnapolitseinikuga.

Kampaania käigus koguti terves riigis 17,5 kilogrammi lõhkeainet, 2,65 kilogrammi püssirohtu, ühe õppeotstarbelise lõhkevahendi, 46 ühikut pürotehnikat, 230 detonaatorit, ühe tankitõrjemiini, kaks käsigranaati ja kaks mürsku, 49 tulirelva, ligikaudu 31 000 eri kaliibriga padrunit, signaalrakette, lõhkepakette, haavleid ning relvaosi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles