Kuidas vältida kaitsemaski kandes prillide uduseks minemist?

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Näomaski kandes kipuvad prilliklaasid uduseks minema.
Näomaski kandes kipuvad prilliklaasid uduseks minema. Foto: Marianne Loorents

Koroonaviiruse leviku hoogustumise tõttu pole enam suurt valikut, kas kanda kaitsemaski või mitte. Sellest kaitsevahendist pole enam pääsu ja seega on prillikandjatel üks mure juures – kuidas vältida prilliklaaside uduseks minemist?

Maakonnas füüsilisest isikust ettevõtjana tegutseva Olav Mäe üks valdkondi on prillide, ekraanide ja ehete puhastamine. Mäe rääkis, et on olnud pikka aega prillikandja ja kokku puutunud selle tülika nähtusega – uduga. Mäe selgitas, et prilliklaasid lähevad uduseks pärast temperatuuride järsku vahetust. Seda on eriti tunda külmade ilmadega, kui väljast tulla sooja ruumi. Mäe sõnul pidi ta aastaid tagasi õige mitu minutit ootama, et prilliklaasidelt udu kaoks. “Nüüd aga on mul pakkuda suurepärane vedelik – palmivaha,” sõnas ta. Mäe selgitas, et nimetatud vahendil on võrreldes teistega kolm head omadust. Esiteks piisab, kui puhastada prille selle vahendiga kord nädalas. “Mitte tihedamini,” lisas Mäe.

Palmivaha teine hea omadus on see, et vedelik takistab udu tekkimist talvel, mil temperatuuride järsku vahetumist tuleb tunduvalt sagedamini ette kui muudel aastaaegadel. Mõistagi takistab nimetatud vahend udu teket ka kaitsemaski kandmisel. On ju kaitsemaskigi puhul selle põhjuseks temperatuuride erinevus: inimese soe hingeõhk pääseb maski ülaosast prilliklaasideni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles