Aseri kooli õpetaja koroonaviirusega nakatumine viis distantsõppele ligi 40 last

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Eile diagnoositi Aseri kooli õpetajal koroona, eelmise nädala lõpus õpetas ta ligi 40 last. Õpilased jäid distantsõppele.
Eile diagnoositi Aseri kooli õpetajal koroona, eelmise nädala lõpus õpetas ta ligi 40 last. Õpilased jäid distantsõppele. Foto: Ain Liiva

Aseri kooli põhikooliastmes õpetav pedagoog haigestus eelmise nädala lõpus, eile andis ta positiivse koroonaproovi. Neljapäeval ja reedel õpetas ta ligi 40 last, kõik need lapsed on 20. novembrini distantsõppel.  

Aseri kooli direktor Eha Polluks rääkis, et terviseametiga on nad nõu pidanud ja otsus on see, et distantsõppele jäävad need lapsed, keda õpetaja eelmise nädala neljapäeval ja reedel õpetas. 

Aseri kooli 110 lapsest on distantsõppel kuni 20. novembrini ligi 40 last. "Keegi lastest praegu haige ei ole," lausus Polluks. 

Tänasest on kohustuslik Aseri kooli õpetajatel kanda kaitsevahendit, visiiri või maski, samuti on õpetajatel oma koduklass. 

Polluks nentis, et koroonasse haigestunud õpetaja on palju oma klassiga koos, vahetundidel ja vabal ajal teda õpetajate toas pole.

Viru-Nigula valla haridusjuht Merike Trumm ütles, et nad on kaardistanud koroonahaigega kokku puutunud lapsed ja õpetajad. "Kui on olnud kontakte, siis lähevad õpetajad eneseisolatsiooni," märkis Trumm. 

Haridusjuht kinnitas, et nad teevad kõik, mis võimalik. "Oleme ruttu reageerinud, paanikaks pole põhjust," lisas Trumm.

Lääne-Virumaa koolides on sel sügisel koroonaviiruse tõttu distantsõppel oldud Rakvere gümnaasiumis: septembri lõpus abituriendil diagnoositud koroonaviirus viis distantsõppele 57 noort ja kaks õpetajat, novembri alguses 11. klassi noore koroonaviirusega nakatumise tõttu oli distantsõppel 82 paralleelklasside õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles