Nädala kaja: pagunid valitsusse?

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Andres Pulver.
Andres Pulver. Foto: Meelis Meilbaum

Lõppev nädal tõi meile uue keskkonnaministri, saatis Mart Helme mardilaupäeval marti jooksma ja saime teada ka selle, kes teda ministriametis asendada võiks. Kui Alar Lanemani nimi peaks paljudel kusagil mälusoppides isegi peidus olema, siis vastne keskkonnaminister Rain Epler on ilmselt lõviosale Eesti kodanikele täiesti tundmatu tegelane.

Iseenesest ei ole ju paha, kui õllepruul (Rain Eplerile kuulub Võrumaal tegutsev väike Pühajõe pruulikoda) just keskkonnaministriametit peab, sest iga õllesõber teab, et kõige muu kõrval on õlle puhul väga oluline korralik puhas vesi, millest õlut teha. Ning sedagi juttu teavad ju kõik, et valitsus, mis õlle hinda tõstab, kaua ei püsi. Kui õllemeister valitsuse laua taga, on õlle hinna kergitamine ilmselt komplitseeritum.

Sõjaväelane valitsuses toob esimese emotsioonina kõrvade vahele sõna “hunta”, alateadvuses hakkavad tiksuma mõtted maailma eri paikades toimunud sõjalistest riigipööretest. Taasiseseisvunud Eestist ei tulegi esimese hooga meelde sõjaväelasest ministrit. Eriti veel sellist, kes olnud Nõukogude armee ohvitser ja Eesti kaitseväe kindral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles