Kohalikud maitsed võib ka kodus patta panna

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Pärt-Jaagu hõrk kamakreem jõhvikalumega.
Pärt-Jaagu hõrk kamakreem jõhvikalumega. Foto: Põhja-eesti Kohalik Toit

Kui Sagadi mõisa kohalikust toorainest tehtud gurmeeroogi nautima minna ei viitsi või on just soov ise katsetada, siis Põhja-Eesti kohaliku toidu programm pakub ka retsepte, kuidas ise kodus siinsetest toiduainetest häid sööke teha. Kasvõi näiteks küülikupraadi Vana-Sirge küülikutalu perenaise Aive Niilo näpunäidete kohaselt.

Loomulikult läheb selleks vaja küülikut, lisaks kaks supilusikatäit jahu, 200 grammi suitsutatud seapõske, paar sibulat, kolm porgandit ning maitsestamiseks soola ja musta pipart.

Enne valmistamist tuleb liha hoolikalt pesta ning majapidamispaberiga kuivatada. Lihatükid tuleb hõõruda soola ja pipraga ning veeretada jahus, suitsupõsk aga ribadeks lõigata ning pannil pruunistada ja seejärel kõrvale tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles