Paepealsed maitsed sobivad suuga

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Põhja-Eesti maitsete õhtusöök Sagadi mõisas.
Põhja-Eesti maitsete õhtusöök Sagadi mõisas. Foto: Andres Pulver

Kohalikust kraamist saab kokku panna päris vägeva gurmeeõhtusöögi, tõestas Sagadi mõisa peakokk Maren Rits. Mõne asja kallal võis ju norida, aga ära oli tehtud vägev töö.

Ühel soojal novembriõhtul kogunes Sagadi mõisa kümneid inimesi, kes on seotud Põhja-Eesti kohaliku toiduga, et esmalt aru pidada ja siis pidulauas selle maitsetest mõnu tunda.

Põhja-Eesti kohaliku toidu projekti vedas eest mitu LEADER-tegevusgruppi, põhiline oli Arenduskoda MTÜ. Arenduskoja juhatuse esimees, kauane Kuusalu vallavanem ja uuest aastast loodava põllumajandus- ja toiduameti etteotsa asuv Urmas Kirtsi arutles, mis on see, mis inimesele tegelikult heameelt valmistab. “Hea toit ja mõnus seltskond. Ning et see toit oleks omapärane,” pakkus ta ise vastuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles