Eliise ja Ege-Ly muutsid suurelt väikemaarjalastest kaaslaste koolielu

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Väike-Maarja gümnaasiumi neidude Eliise Joonase (paremalt) ja Ege-Ly Petermanni ideed, mille suunamisel oli abiks juhendaja Helina Lükk, aitavad Väike-Maarja õppuritele koolimaailma paremaks muuta.
Väike-Maarja gümnaasiumi neidude Eliise Joonase (paremalt) ja Ege-Ly Petermanni ideed, mille suunamisel oli abiks juhendaja Helina Lükk, aitavad Väike-Maarja õppuritele koolimaailma paremaks muuta. Foto: Marianne Loorents

Märka, taipa ja otsi lahendusi. Just sellise töökäsu andsid endale kaks Väike-Maarja gümnaasiumi neidu: Eliise Joonas ja Ege-Ly Petermann. Nende ägedad ideed muudavad kooli eakaaslastele paremaks paigaks ja tõid neile võidupärja rahvastikuministri konkursilt “Mina suudan”. Nende juhendaja Helina Lükk kuulis ministrilt tunnustussõnu.

Seitsmendik Eliise Joonas on spordihuviline neiu, ei möödu päevagi, mil ta trenni ei teeks. Muidugi on Eliise märganud, et mitte kõik noored pole liikumisega sinasõbrad. Nii ütleb statistika ja see on probleemiks Väike-Maarjas, Eestis ja maailmas. Tal tekkis mõte.

“Väike-Maarja gümnaasiumis võiks olla siseterviserada,” ütles Eliise Joonas. Neiu sõnutsi kool küll püüab õpilasi rohkem liikuma kaasata, nii on neilgi kaks korda nädalas õues liikumisvahetunnid, aga talle tundus, et võiks rohkem teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles