Roela ajaloopäeva keskmes on põnevad lood raamatukogudest

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Roela rahvamajas on üleval Arvo Iho näitus “Aastaring rannatalus”. Dokumentaalfotosari sündis kolme aasta jooksul põhjarannikul Kasispea külas Leeotsa talu töid ja tegemisi jälgides. Kuidas täpsemalt, selgub ajaloopäeval.
Roela rahvamajas on üleval Arvo Iho näitus “Aastaring rannatalus”. Dokumentaalfotosari sündis kolme aasta jooksul põhjarannikul Kasispea külas Leeotsa talu töid ja tegemisi jälgides. Kuidas täpsemalt, selgub ajaloopäeval. Foto: Tarmo Alavere

Traditsiooniline Roela ajaloopäev “Suured ja väikesed viidad. Raamatud ja kogud” keskendub tänavu raamatukogudele. Aga näha saab ka kahte fotonäitust ja lisaks raamatukogulugudele kuulda seda, mida lapsed on teada saanud ning kirja pannud oma vanavanemate kohta.

Nimelt täitub Roela raamatukogul peagi 120 aastat ja Uno Trumm Virumaa Muuseumidest räägib neist aastatest täpsemalt.

“Roela peaks olema Lääne-Virumaa kõige esimene registreeritud raamatukogu, mis tekkis kooli juurde ning tähendas algul kapitäit raamatuid,” ütles MTÜ Roela Kodukant eestvedaja Tiina Alavere. Vahepeal on raamatukogu paiknenud mitmes kohas ning jõudnud taas koolimajja, mis on suuresti Roela keskuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles