Haljala vallas algas kaasava eelarve hääletus

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kettagolfirajad on mitmes omavalitsuses olnud kaasavas eelarves populaarne valik.
Kettagolfirajad on mitmes omavalitsuses olnud kaasavas eelarves populaarne valik. Foto: Postimees Grupp

Alates tänasest kuni 14. detsembrini on võimalik vähemalt 16-aastastel Haljala valda sisse kirjutatud inimestel hääletada kaasava eelarve kasutamiseks tehtud ettepanekute üle. Hääletusele on pandud kolm ideed.

Kaasava eelarve taotluste menetlemise komisjoni otsusega esitati rahvahääletusele kolm ettepanekut: Haljala–Tatruse terviseraja kettagolfirajad, Karepa kandi külade mõtiskluspaikade võrgustiku rajamine ja liikluskiiruse mõõdikute paigaldamine Võsule. Viimase puhul otsustas komisjon ettepaneku suunata rahvahääletusele osaliselt. Ettepanekust võeti välja turvakaamerate paigaldamine, kuna see on otseselt kohaliku omavalitsuse ülesanne.

Kaasava eelarve mõte on teha investeeringuid objektidesse või üritustesse, millest on huvitatud kogu valla rahvas. Hääletusele ei läinud ideed, mille teoks tegemine kuulub juba niigi otseselt omavalitsuse ülesannete hulka. Hääletuselt jäid välja Haljala aleviku keskuse roheala korrastamine, Haljala kalmistu peavärava ehitus ning Tahmaküla palliplatside korrastamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles