Metsavend Ruuben Lambur tähistab oma sünnipäeva kaks korda aastas

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Kuna Ruuben Lamburil on alati palju õnnitlejaid, võtsid nad abikaasa Leiliga külalisi vastu Sõmeru keskusehoone avaras saalis.
Kuna Ruuben Lamburil on alati palju õnnitlejaid, võtsid nad abikaasa Leiliga külalisi vastu Sõmeru keskusehoone avaras saalis. Foto: Evelin Sammel

Enamasti on kahe sünnipäeva pidamise põhjuseks üle noatera eluga pääsemine või muu suurem pööre elus. Ruuben võiks sel juhul üle päeva pidutseda, sest tema 95-aastane elu on olnud täis nii õnnelikke juhuseid kui ka ebaõiglust, millest mees on terve vaimuga välja tulnud.

Laupäeval kogunesid Sõmeru keskusehoones Ruuben Lamburi lähedased, sõbrad, võitluskaaslased ja mitme auväärse organisatsiooni esindajad. Ruubenil täitus 13. novembril 95 eluaastat, kuid mitu inimest olid üllatunud, sest teadsid, et mehel on kevadel sünnipäev.

“Sünnipäevaga on palju segadusi olnud ja mind on kunagi koguni mitu aastat vanemaks tehtud, et saaks suurema paragrahvi alla panna. Alaealine olin alles,” rääkis Ruuben, kuidas talle metsavendluse eest vangistuseks maksi­mum­aeg saadi määrata. Kevadel, 13. märtsil, tähistas ta oma sünnipäeva pereringis. Ruubeni tütar Meret rääkis, et kuskilt kirikuraamatust tuli õige sünnipäev välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles