Jahimehed ajavad kurikuulsa soekarja jälgi (1)

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Haljala kandis liikuv koeri ründav hundikari on umbes kolme-neljapealine. Foto on illustratiivne.
Haljala kandis liikuv koeri ründav hundikari on umbes kolme-neljapealine. Foto on illustratiivne. Foto: Michal Frdas Martinek

Sel sügisel on palju juttu olnud hundirünnakutest Haljala kandis, kus võsavillemid on koeri koduhoovidest ära viinud. Keskkonnaamet väljastas novembris varasemate aastatega võrreldes oluliselt rohkem hundiküttimise lube, kolm looma on juba tabatud.

Novembri keskpaigaks on Lääne-Virumaal huntide pärast elu jätnud kümmekond koera ning veidi rohkem kui 20 lammast. Enamiku koertele kallaletungimiste puhul on põhjust kahtlustada ühte ja sama Haljala kandis tegutsevat kolme-neljapealist hundikarja.

Kuna sel aastal on hallivatimehed endast võrdlemisi palju märku andnud, väljastas keskkonnaamet palju rohkem hundiküttimise lube kui mullu. Lääne-Viru ohjamisalale väljastati 15 luba, mis hõlmavad Lääne-Viru ja Jõgeva maakonda. Lisaks on osa Lääne-Virumaa jahipiirkondi arvatud Viru ohjamisala koosseisu, kus võib küttida viis hunti. Võrdluseks: eelmisel aastal lubati kahe ohjamisala peale küttida viis sutt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles