Kaitsemaski kandmine on noorte seas üllatavalt populaarne

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Ida-Virumaalt pärit Andrus ja tema tütar Liis tõlgendavad kaitsemaski kandmise soovitust kohustusena.
Ida-Virumaalt pärit Andrus ja tema tütar Liis tõlgendavad kaitsemaski kandmise soovitust kohustusena. Foto: Marianne Loorents

Ringkäik kaubanduskeskustes näitas, et vabariigi valitsuse soovitusest kanda kaitsemaski lähtuvad vähem kui pooled külastajatest. Üllatusena on kõige kohusetundlikumad noored.

Rakveres Kroonikeskuses olid kenasti maskid ees Ida-Virumaalt Alutaguse vallast pärit Andrusel ja tema tütrel Liisil. Sissejuhatava jutu, et maski kandmine ei ole kohustuslik, vaid soovituslik, katkestas Andrus: “Rangelt soovituslik, see tähendab kohustuslik.” Mees selgitas, et ei kanna kaitsemaski mitte naabermaakonnas leviva viiruse pärast. Sealsetes kaubanduskeskustes ta ei käivatki, sest tõmbekeskus on tema jaoks Rakvere. Aga mask on Andruse sõnul vajalik, et viirust mitte väiksesse kodukülla viia. Küsimusele, kas maskide soetamine pani pere eelarvele paraja põntsu, vastas mees eitavalt. “Tervise arvelt ma eelarvet ei tee,” rõhutas ta. Mehe hinnangul kandis Kroonikeskuses maske alla poole külastajatest.

Andruse tütar Liis ütles, et disainitud maskid on noorte seas populaarsed ja neid kantakse meeleldi. Seda väidet kinnitasid kaubanduskeskusest lahkuvad õpilased Eleri ja Mattias. Noormees näitas kaelas rippuvat kaitsemaski ja tunnistas, et selle kandmine on suures osas ka neiu teene. Eleril endal aga maski ei olnud. Ta selgitas, et olid just internetipoest tellinud kolm korduskasutatavat maski, mis maksid alla kuue euro. Kuni kauba saamiseni kaitseb neiu end jope kraed üle suu ja nina tõmmates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles