Arutlus võimaliku tuumajaama rajamise üle kiskus viltu

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Tuumajaam Kundasse? Arutelu läks kohalikele korda, esitati julgeid küsimusi, millest nii mõnedki jäid vastuseta.
Tuumajaam Kundasse? Arutelu läks kohalikele korda, esitati julgeid küsimusi, millest nii mõnedki jäid vastuseta. Foto: Anu Viita-Neuhaus

Neljapäevasel rahvakoosolekul Kunda klubis läks õhkkond kohati tuliseks, tuumajaama võimalik asukoht Lontova ajaloolises linnaosas paneb kired lõõmama. Selle paiga rahvas pole rahul, et nende arvamust pole küsitud ja osaühingu Fermi Energia lobitöö on liialt jõuline.

Kunda on üks võimalikest sobivatest paikadest, kuhu võiks tulevikus kerkida Eesti esimene tuumajaam. See pole juba ammu saladus. Must valgel näitas seda oma ettekandes neljapäeval Kunda klubis toimunud rahvakoosolekul Fermi Energia liige Kalev Kallemets.

Kuigi Fermi Energia mehed ütlesid, et nende ettekanded olid kantud tuumaenergeetika tutvustamise soovist, võis aimata – võidukäiku on alustatud. Nii mõnelegi kuulajale saalis jäi mulje, nagu oleks otsus juba tehtud. Sõnavõtud olid asjalikud, argumenteeritud, kuid objektiivsus jättis tugevasti soovida. Teisalt polnud esinejad tulnud valla kutsel. Koosoleku korraldas Fermi Energia. Viru-Nigula vallavanem Einar Vall­baum oli puhkusel ja teda kohal polnud. Kohalike teravad, kuid vajalikud küsimused jäid õhku rippuma: neile vastust anda ei osatud. Võimalik, et ei tahetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles