Maskikandmine pöördub pahatihti palaganiks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Maskinõudesse suhtutakse “loominguliselt” – kui ikka janu peale tuleb, mis siis teha? Läbi maski ju juua ei saa.
Maskinõudesse suhtutakse “loominguliselt” – kui ikka janu peale tuleb, mis siis teha? Läbi maski ju juua ei saa. Foto: Marianne Loorents

Möödunud reedel soovitas Tarva korvpallimängude meelelahutaja Pavo Raudsepp publiku hulgas istunud meestel kergitada oma kaitsemaske, et vuntsid nähtavale tuleksid. Juriidiliselt võttes oli tegemist inetu ja reegleid eirava üleskutsega, tegelikkuses kehitatakse aga ainult õlgu – no ja mis siis?

Selleks et spordivõistlused üleüldse toimuda saaksid, on spordialaliidud (koostöös terviseametnikega) kehtestanud kummalisi või vähem kummalisi reegleid. Korvpalli Euroliigas mängitakse näiteks Venemaal publiku ees, Euroopas ilma publikuta ja mõned mängud jäetakse üldse ära, kuid meeskonnad on ühed ja samad ning reisivad mööda Euroopat ringi.

Rahvusvahelistel jalgpallivõistlustel on ka inimtühjade tribüünide korral abipersonalil maskid ees, mõnel juhul ka varumängijatel. Kas viirus nakkab Venemaal teisiti kui Euroopas, kas varumeeste pingil istuvad mängijad on nakkusohtlikumad kui platsil pingutavad sportlased?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles