Maakonda lisandus neli nakatunut

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Maski kandmine on küll soovituslik, kuid järjest enam hädavajalik.  
Maski kandmine on küll soovituslik, kuid järjest enam hädavajalik.  Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5539 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 274 ehk 4,9 protsenti testide koguarvust.

Jätkuvalt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 153 inimesel.

Lääne-Virumaale lisandus neli nakatunut ning naabruses asuvale Ida-Virumaale 62. Lääne-Virumaa kolmel juhul nakatuti tuttavate kaudu ning ühe juhtumi asjaolud on välja selgitamisel. Ida-Virumaale ööpäevaga lisandunud nakkusjuhtudest 12 juhul sai inimene viiruse pereliikmelt, viiel juhul tuttavatelt ja kolmel juhul töökohast. Ühel juhul saadi nakkus koolist. Vanglas nakatuti kuuel juhul, kolmel juhul huvitegevuse käigus ning ühel juhul Kaitseväes. Ühel juhul saadi nakkus lasteaiast ning kahel juhul hooldekodust. Ülejäänud juhtumite asjaolud on täpsustamisel.

Tartumaale lisandus 20 uut positiivset testitulemust, Läänemaale viis ning Pärnumaale neli. Hiiu-, Saare- ja Viljandimaale lisandus kolm uut positiivset testitulemust. Jõgeva-, Valga- ja Põlvamaale tuli kõigisse juurde kaks uut viirusekandjat. Rapla- ja Võrumaale lisandus mõlemasse üks uus nakatunu. 

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 223,33 ning esmaste positiivsete proovide osakaal tehtud testide koguarvust 4,6 protsenti. 

Eestis on surnud 85 koroonaviirusega nakatunud inimest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles