Juhtkiri: paratamatu paratamatus (3)

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Tuumajaam tuleb Eestisse nii või teisiti, see on paratamatu, kui just lähema viie aasta jooksul keegi mingit täiesti uut elektritootmise tehnoloogiat välja ei mõtle, mis on aga ülimalt ebatõenäoline.

On ju selge, et põlevkivi põletamisega me kuigi kaugele ei jõua. Ühelt poolt on küsimuseks õhusaaste, teisalt aga see, et põlevkivielektri omahind on lihtsalt väga kõrge. Ja tegelikult seisavad ju Eesti põlevkivielektrijaamad suurema osa ajast.

Fakt on seegi, et ainult tuule- ja päikeseenergia kasutamine ei kata Eesti energiavajadust. Taastuvenergia ei taga varustuskindlust, selleks oleks vaja pea kogu maa tuulikute ja päikesepaneelidega katta. Nii et tuumajaam tuleb. Küsimus on – millal ja kuhu? Oma tagaaeda ei taha seda monstrumit keegi. Seda näitas ka hiljutine rahvakoosolek Kundas, kus arutelu võimaliku tuumajaama rajamise üle Lontova ajaloolisesse linnaossa pani kired lõõmama.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles