Koroonakevade riigieksamitulemused üllatasid: Tamsalu rebis teistest pikalt ette

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Koroonakevad tekitas riigieksamite tulemuste pingeridades suuri muutusi. Maakonna üks tubli kool – Kadrina keskkool – oli eelmisel aastal riigieksamite tulemuste poolest 47. kohal, tänavu 80-ndal.
Koroonakevad tekitas riigieksamite tulemuste pingeridades suuri muutusi. Maakonna üks tubli kool – Kadrina keskkool – oli eelmisel aastal riigieksamite tulemuste poolest 47. kohal, tänavu 80-ndal. Foto: Ain Liiva

Eriline koroonakevad pani õpilased õppima kodukoolides, riigieksamite toimumise üle arutleti viimase hetkeni, kuniks otsustati, et need on vabatahtlikud. Selle aasta koolide edetabelis on ootamatusi. Nii mõnigi koolijuht kordas vana tõde: aastad pole vennad.

Lääne-Virumaa koolidest tegi riigieksamite tulemustes suurepärase hüppe üles Tamsalu gümnaasium. Aasta tagasi üleeestilises riigieksamite edetabelis 62. kohal olnud kool võib sel aastal uhkustada lausa 18. kohaga.

Tamsalu gümnaasiumi direktor Aivi Must rääkis, et neil on tublid õpetajad ja lõpetasid tublid lapsed. “Aus vastus on see, et me andsime õpilastel valida, ei survestanud. Õpilased valisid eksamite tegemise oma südametunnistusest ja tulevikunägemusest lähtuvalt,” ütles Must.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles