Romusõidukid saab lasta tasuta ära viia

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Avalikku kohta pikalt seisma jäänud romusõidukid meelitavad süütajaid, kes ei arvesta, et sellega kaasneb suur oht ümbruskonnale.
Avalikku kohta pikalt seisma jäänud romusõidukid meelitavad süütajaid, kes ei arvesta, et sellega kaasneb suur oht ümbruskonnale. Foto: Sille Annuk

Romusõidukite varuosad on võimalik suunata korduskasutusse või ringlusse. Sõidukitelt saab eraldada rehvid, õlifiltrid, akud ja metallid ning need ringlusse lasta. Plastosad ja vedelikud aga suunatakse energiakasutusse.

Keskkonnaministeerium korraldab sel aastal 18. novembrist 2. detsembrini taas romuringi, kus sõidukeid viivad tasuta ära Eesti Autolammutuste Liit, Kuusakoski AS ja BLRT Refonda.

“Tänavune romuring on järjekorras kolmas ning eelmise aasta numbrid näitasid, et üha rohkem eestimaalasi kasutab seda head võimalust anda oma kasutult vedelenud ja romuks muutunud sõiduk vaid kõne peale ära. Tollega teeme Eestimaa keskkonnaohtlikest romudest puhtamaks, andes ühtlasi neile uue elu,” rääkis keskkonnaministeeriumi asekantsler Kaupo Heinma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles