Ohtlikud müürid jäävad majata

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Linnavolikogu otsusega platsi parempoolses ja tagumises servas olevate lagunevate müüride asemele maja ei ehitata. Küll tuleb müürid konserveerida.
Linnavolikogu otsusega platsi parempoolses ja tagumises servas olevate lagunevate müüride asemele maja ei ehitata. Küll tuleb müürid konserveerida. Foto: Ain Liiva

Rakvere abilinnapea Andres Jaadla astus juba kolmandat korda linnavolikogu ette ideega ehitada Pikal tänaval Kaitseliidu vastas oleva platsi servas asuvate ohtlike varemete kohale kogukonnakeskuse hoone ja taotleda selleks raha Euroopa Majanduspiirkonna ja Norra toetusprogrammist.

Selle programmi raames on võimalik küsida raha kaheksa Eesti väikelinna muinsuskaitsealadel asuvate hoonete uuendamiseks. Rakvere linnavalitsus pakkus välja, et raha võiks proovida küsida Pikk 22 asuvate varemete peale hoone ehitamiseks, kuna varemetega tuleb nii või teisiti midagi ette võtta.

Maksimaalselt on võimalik küsida pool miljonit eurot, millele tuleks lisada 100 000 eurot omaosalusena. Jaadla selgitas, et kavandatav hoone võiks tulla poolenisti köetav ja poolenisti kütmata ehk pool majast oleks vaid suviseks kasutuseks. Majas võiks olla kogukonnakohvik, avalik inva-WC, suurem ruum seltside kokkusaamiseks ja ka ruum noortekeskusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles