Seiklusorienteerumine paljastas autojuhtide kihutamisjanu

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Paljude autojuhtide arvates pole kiiruse ületamine kuni 10 km/h rikkumine, sellele viitavad ka ohtrad kiiruskaameraga fikseeritud kiiruseületamised.
Paljude autojuhtide arvates pole kiiruse ületamine kuni 10 km/h rikkumine, sellele viitavad ka ohtrad kiiruskaameraga fikseeritud kiiruseületamised. Foto: Ain Liiva

Üks isadepäeva tähistanud seiklusorienteeruja suutis neljatunnise kontrollaja jooksul ületada autoliikluse piirkiirust 269 korda, teine kihutas 158 km/h. Ilmselt ei adunud kogupereüritusel osalenud sohvrid, et võistluse tingimustes ette nähtud äpp avalikustab muu hulgas nende tegelikud liiklusharjumused.

OÜ Seiklusministeerium korraldas isadepäeva puhul Lääne-Virumaal kontaktivaba autoseikluse. Tegemist on igamehe- ja kogupereüritusega, millesarnaseid on toimunud Eestis varemgi ja toimub veel.

Ettevõtmise ülesehitus oli lihtne. Osalejal tuli neljatunnise kontrollaja jooksul läbida mööda Lääne-Virumaad autoga sõites 60 kontrollpunkti, mille asukoht oli kaardile kantud. Võistleja liikumist jälgis mobiilirakendus, mille ta oli pärast võistluse tingimustega tutvumist vabatahtlikult alla laadinud. Muu hulgas oli tingimustes kirjas, et punktist punkti sõites tuleb järgida liikluseeskirja ja kiiruse ületamise eest on ette nähtud trahvipunktid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles