Kaugõppe koormad langevad koolidele

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Kui tundi ei saa: Tamsalu gümnaasiumis on kahe suurpere lapsed kodus eneseisolatsioonis. Kool püüab leida neile arvutid, et nad saaksid 100 protsenti õppetöös osaleda.
Kui tundi ei saa: Tamsalu gümnaasiumis on kahe suurpere lapsed kodus eneseisolatsioonis. Kool püüab leida neile arvutid, et nad saaksid 100 protsenti õppetöös osaleda. Foto: Vladislav Musakko

Koroonaviiruse levikuga seotu on koolide jaoks paberil läbi mängitud. Päriselu, see, millega tuleb rinda pista, kui õpilased jäävad distantsõppele, on hoopis midagi muud. Vaja on lahendusi, mis õppekvaliteeti ei langeta.

Tamsalu gümnaasium otsis sotsiaalmeedia abil distantsõppel olevatele õpilastele arvuteid. Gümnaasiumi direktor Aivi Must ütles, et neil on praegu kodus eneseisolatsioonis kahe suurpere lapsed, kelle vanem on andnud positiivse koroonaproovi.

Ühes peres on viis ja teises kuus last, keda oleks vaja aidata, et nad kõik saaks osaleda õppetöös. “Kevadel laenutasime kooli arvuteid, aga praegu käivad lapsed koolis ja kasutavad neid,” rääkis Must.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles