Nädala kaja: maskid ühendavad ja vastasseis lõhestab

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Piret Saul-Gorodilov
Piret Saul-Gorodilov Foto: Ain Liiva

Nädala nägu oli poolest saadik maski taha peitunud. Järjest enam inimesi suhtub rangesse soovitusse maski kanda kohusetundlikult, sest arvud mõjuvad alati. Negatiivseid emotsioone tekitav positiivsete testitulemuste kasv tõmbab iga viimasegi ilkuja tõsiseks. On pandud tähele, et noored inimesed suhtuvad näokatmisse koguni vastutustundlikumalt kui vanemad ja näitavad neile eeskuju.

Üldine pooldumine maski poolt ja vastu hakkab kandmise suunas kalduma, kuigi erandid tõusevad ikka esile. Paljudele inimestele mõjub hirmutavalt pigem mõte, et taas peab taanduma kodukooli ja -kontorisse. Oma kogemus näitab, et vähemalt maaliinibussiga sõites on inimesed pigem ettevaatavalt näod katnud.

Kurvaks teeb kõige selle juures tõsiasi, et hingamisteede kaitsmisest üksi ei piisa. Ära jääb järjest enam kultuuriüritusi. Taas on mitu eakate hooldekodu kehtestanud külastuskeelu, ning kuigi kaubanduses lokkab jõulumeeleolu ja omavalitsused kaunistavad avalikku ruumi uute valgusatraktsioonidega, soovitatakse ära jätta jõulupeod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles