Festival tuleb vanamuusika ja noorte lauljatega

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Väike-Maarja seltsimaja kutsuti maa-Estoniaks, lähipäevil kõlavad seal kontserdid, muu hulgas Vello Jürna nimelise konkursi lõppkontsert.
Väike-Maarja seltsimaja kutsuti maa-Estoniaks, lähipäevil kõlavad seal kontserdid, muu hulgas Vello Jürna nimelise konkursi lõppkontsert. Foto: Kristiina Kahr

Eile alanud Väike-Maarja muusikafestival kulmineerub järgmisel pühapäeval Vello Jürna nimelise vokalistide konkursi kontserdiga, esimest korda saab seda kuulda ja näha ka veebiülekandena. Vahepeale sobituvad aga homne vanamuusikaansambli Tuli Taevast kontsert ja Väike-Maarja muusikakooli õpilaste ülesastumine.

Väike-Maarja muusikafestivali eestvedaja Marju Metsman viitas, et Väike-Maarja valla moto on “Vaimu ja väega!”. “Väike-Maarja muusikafestival on sündmus, mis tunneb kohalikku muusikalugu, ühendab seda eri sündmuste kaudu kogu Eestiga. Väike-Maarja muusikafestival on Pandivere kõrgustiku muusikaline märk, mis kannab ideed olla üllataja ja ühendaja meie kohalike tuntud muusikute läbi,” rääkis Marju Metsman. 

“Vello Jürna nimeline konkurss ühendab meid terve Eesti ja välisüliõpilaste kaudu, kes konkursist osa võtavad, ka maailmaga laiemalt. Festival kannab ja puhub lõkkele väge, mis meie tugevas kultuuriloos on juurdunud ning mis võib olla tausta tajumise mõttes paljude siit kandist pärit tulevaste noorte muusikute hüppelauaks ja sisemiseks motivaatoriks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles