Laste toitlustamise teema lõppeski suure jamaga: Virumaa Koolitoit teatas, et esmaspäeval nad enam lõunasööki ei valmista

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Triinu lasteaias oli päevi, mil 120-grammise toiduportsjoni asemel said lapsed vaid 40 grammi toitu.
Triinu lasteaias oli päevi, mil 120-grammise toiduportsjoni asemel said lapsed vaid 40 grammi toitu. Foto: Marianne Loorents

Pool tundi enne reedese tööpäeva lõppu sai Rakvere linnapea Triin Varek e-kirja, milles Virumaa Koolitoit OÜ andis teada, et nemad alates esmaspäevast enam Triinu ja Kungla lasteaia lastele lõunasööki ei valmista. Tapa vallavanemal Riho Tellil oli tekkinud kahtlus, et toitlustusleping öeldakse üles, kuid temagi sai ametliku teate alles reedel.

Suured probleemid Virumaa Koolitoit OÜ-ga ilmnesid tänavuse õppeaasta alguses. Kolme Rakvere lasteaiaga, Tapa ja Viru-Nigula vallaga ning mitme väiksema eraettevõttega toitlustamislepingu sõlminud firma ei suutnud täita enam oma kohustusi: laste lõunasöögi kvaliteet langes, portsjonid olid liiga väikesed, toit ei vastanud menüüs ettenähtule.

Ettevõte oli, nagu hiljem selgus, juba pikemat aega võlgades. Kokkadele ei makstud palka ja need lahkusid töölt, võlgu oldi tarnijatele, nemad püüdsid oma raha kätte saada kohtu ja kohtutäiturite abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles