Rõmeda–Haljala teelõik on liiklemiseks valmis

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Tallinna–Narva maanteel on Rõmeda–Haljala 2 + 2 teelõigu ehitus valmis.
Tallinna–Narva maanteel on Rõmeda–Haljala 2 + 2 teelõigu ehitus valmis. Foto: Tiit Veermae

Tallinna–Narva maanteel on Rõmeda–Haljala 2 + 2 teelõigu ehitus poolteise aastaga jõudnud nii kaugele, et tööd on praktiliselt lõppenud ja nii põhimaantee kui ka kohalikele liigipääsudeks vajalikud teelõigud on kasutamiseks avatud.

Teetööd on lõpetatud, kogu lõigul on paigaldatud kõik vajalikud piirded ja liikluskorraldusvahendid. Kevadel paigaldatakse viimased piirdeaiad, müratõkkeelemendid ning vähesel määral tehakse haljastustöid. Need aga liiklust ei sega.

"Oleme kaotanud häiriva pudelikaela Tallinna–Narva maanteel, mis võimaldab meil lubada ka talvist piirkiirust 100 km/h," ütles maanteeameti ida teehoiu osakonna juhataja Anti Palmi.

2019. aasta juulis alustati Aaspere ja Haljala vahelise möödasõidupiirangu ja kummipostidega teelõigu ümberehitamist 2 + 2 maanteeks, et parandada liiklusohutust. Tööde käigus rajati Aaspere ja Haljala vahele mõlemas suunas kaherajaline maantee ning ehitati Aaspere eritasandiline ristmik, Vanamõisa viadukt ja Sauste jalgteetunnel.

Ehitustöid tegi AS Merko Ehitus Eesti, omanikujärelevalvet OÜ Toomtsentrum ja projekteeris Selektor Projekt OÜ. Tööde kogumaksumus oli 16,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles