Kuidas teha inspireeriv kannapöörde kooli suunas?

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Hea õpetaja aitab läbi murda ka keerulistest valemitest.
Hea õpetaja aitab läbi murda ka keerulistest valemitest. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Haridus- ja noorteameti inspiratsiooniprogrammi "Jah! Õpetajaks!" kandideerimine kestab veel selle nädala pühapäevani. Programmi eesmärk on innustada ja toetada neid, kes tahavad teha karjääripööret ja asuda või naasta õpetajaametisse. Kohad on piiratud.

"Jah! Õpetajaks!" programmiga oodatakse liituma töökogemuse ja magistrikraadiga inimesi (võib olla omandamisel), kes on spetsialistid ja kaaluvad õpetajaametit järgmise karjäärivalikuna. Oodatud on ka õpetajaks õppinud, ent mujale tööle siirdunud inimesed, kel huvi naasta esialgse elukutse juurde. Osalemistaotlus tuleb esitada hiljemalt 29. novembriks meiliaadressil kadri.ratas@harno.ee.

Neljast moodulist koosneva programmiga alustatakse jaanuaris ja see kestab aprillini. Programmi korraldatakse mitmel pool Eestis. Toimuvad seminarid ning osalejad kohtuvad õpetajate ja koolijuhtidega ning töövarjutavad neid, et saada aimdust õpetajatööst. "Jah! Õpetajaks!" programmi võetakse vastu 15 osalejat.

Menuka karjääripöörajate programmiga "Jah! Õpetajaks!" alustatakse teist korda. "Aasta alguses ellu kutsutud programmis soovis osaleda mitu korda rohkem soovijaid, kui programm võimaldas vastu võtta. Nüüd on õpetajaametist huvitujatel taas uus võimalus kandideerida. Programmis osalemine annab potentsiaalsetele uutele õpetajatele ülevaate, mida õppimine ning õpetamine tänapäeval endast kujutavad ja millised on paindlikud võimalused õpetajana tööle asumiseks,"  selgitas haridus- ja noorteameti koolituskeskuse peaspetsialist Kadri Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles