Kultuurikorraldaja Keio Soomelt lahkus kohalikust poliitikast

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Festhearti korraldaja ja kultuurijuht Keio Soomelt otsustas poliitilisest elust tagasi tõmbuda.
Festhearti korraldaja ja kultuurijuht Keio Soomelt otsustas poliitilisest elust tagasi tõmbuda. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Kultuurikorraldaja ja pedagoog Keio Soomelt otsustas aktiivsest poliitikast taanduda ja astus läinud kuu lõpus välja Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast. Küll lubab ta erakonda jätkuvalt esindada, osaledes Rakvere linnavolikogu kultuurikomisjoni töös.

Viru-Nigula valla kultuuri- ja noorsootööjuhi ametit pidav 32-aastane Soomelt, kelle tuntumatest tegemistest teatakse neli aastat korraldatud LGBT+ filmifestivali Festheart, lausus, et on aktiivsest poliitikategemisest loobumise mõtteid mõlgutanud mõnda aega.

"Tunnen, et ei taha nii-öelda aktiivpoliitikas enam väga osaleda," lausus Soomelt. "Kõik see, mis viimasel ajal on toimunud, on seda otsust võimendanud. See, kuidas [riigis] tegeleme täiesti idiootsete asjadega, samal ajal kui meil on päris probleemid, millega peaks tegelema. Ka see, mis tasandil on täna kogu poliitiline kultuur ja kuhu samm-sammult liigume, on päris õudne. Ma ei taha sellele mõelda ja püüan tegeleda ilusate asjadega, aga aeg-ajalt see kõik ikkagi viskab kuidagi nii üle, et ei taha sellega kokku puutuda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles