Poolele kilomeetrile kultuurimajale remonditi ring peale

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapa abivallavanem Andrus Freienthal ja kultuurimaja administraator Jaana Saar proovivad Tamsalu kultuurimaja suure saali uusi istmeid. Viienda rea seitsmes ja kaheksas tool olevat vägagi mugavad.
Tapa abivallavanem Andrus Freienthal ja kultuurimaja administraator Jaana Saar proovivad Tamsalu kultuurimaja suure saali uusi istmeid. Viienda rea seitsmes ja kaheksas tool olevat vägagi mugavad. Foto: Ain Liiva

Tamsalu kultuurimaja, mille ümbermõõt olevat pool kilomeetrit, kui kõik sopid püüdlikult üle mõõta, särab uues kuues ja kohalikud ootavad ärevalt 11. detsembrit, mil peaks toimuma remondijärgne avapidu. Seda muidugi juhul, kui viirusekoll plaane ära ei riku.

Ligi poolteist aastat kestnud töödega uuendati maja tehnosüsteemid ja remonditi paljud ruumid, kulutades sellele kõigele 1 877 600 eurot. Aga see oli siiski alles uuendamise esimene etapp.

“Seinu maha ei võetud ja uusi palju ei ehitatud, kui mõned väikesed muudatused välja arvata,” rääkis Tapa abivallavanem Andrus Freienthal. “Näiteks pole enam piletikassa­ruumi, selle asemel on kaldtee. Ja garderoobi üks nurgake loovutas ruumi inva-WC-le, kuid üldiselt me maja põhiplaani kallal ei käinud. Kõige tähtsam on, et hoone sai uue tehno-, ventilatsiooni- ja elektrisüsteemi, mis on kõige alus. Ja muidugi paljude ruumide remont.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles