Noorte võidukad loovtööd ärgitavad liikuma

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Siseterviseradadel saab liikuda ka mängides.
Siseterviseradadel saab liikuda ka mängides. Foto: Eesti Terviserajad

Sihtasutuse Eesti Terviserajad üleeestilise liikumisteemalise loovtööde konkursi "Hakkame liikuma" võitjate – 50 kooli ja lasteaia – seas, kellel valmisid silmapaistvamad tööd, on Väike-Maarja gümnaasium, Rakvere reaalgümnaasium ja Rakvere Rohuaia lasteaed. 

Eesti Terviseradade ja Swedbanki esindajatest koosnev loovtööde konkursi "Hakkame liikuma" žürii valis välja 50 haridusasutust üle Eesti, kes saavad tänutäheks mängulise siseterviseraja elemendid, mida saab kasutada sõltuvalt hoone suurusest mõnes koridoris või kogu majas. Kingitused jõuavad koolidesse ja lasteaedadesse detsembrikuu jooksul.

Konkursil osales 74 kooli ja 126 lasteaeda. Laekus ligi 400 loovtööd koolidest ja lasteaedadest üle Eesti. Eesti Terviseradade tegevjuht Alo Lõoke märkis, et nii suur osavõtt oli väga rõõmustav üllatus. 

"Väga positiivne oli, et osalejad olid väga loomingulised liikumise olulisuse kajastamisel ning liikusid ohtralt ka loovtööde tegemise käigus. Selgelt tuli välja, et liikumine teeb rõõmsaks ja sobib lastele ja noortele hästi, samasugust energiat hoides on võimalik küll kõik 60 minutit päevas liikuma saada. Läbi laste ja noorte saame terviseradadearmastuse viia ka perekondadesse," rääkis Lõoke. 

Veebruaris said kõik huvilised hääletada, milline Swedbanki kaasasutatud algatus saab 20 000 euro suuruse lisarahastuse olulise idee elluviimiseks. Kõige enam hääli kogus toona Eesti Terviseradade idee tuua 50 kooli ja lasteaeda siserada. "Nii suur huvi haridusasutuste poolt kinnitab liikumisvõimaluste mitmekesistamise vajalikkust. Samuti teeb rõõmu, et loovtööde käigus lõimiti aineid ja sündis vahvaid formaate videotest, luuletustest, mängudest, piltidest kuni omaloomingulise lauluni välja," rääkis Swedbanki toetustegevuste juht Merje Klopets. 

Väike-Maarja gümnaasiumi õpilaste idee "Siseterviserada kooli" oli põhikooli astmes võidukas ka koolinoorte ideekonkursil "Mina suudan". Sama konkursi gümnaasiumiastme võidutööde sekka kuulus Väike-Maarja gümnaasiumi idee "Õppetoetajad kooli!".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles