Vaade: mina kaebasin mind kohtusse

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Aivar Ojaperv.
Aivar Ojaperv. Foto: Vladislav Musakko

Eesti kultusfilmis “Hukkunud Alpinisti hotell” teatab Mikk Mikiveri kehastatud Hinckus hirmunud häälega: “Mina tulin minule peale. Mina sidusin mind kinni. Mina mind! Mõistate?”

Kui parafeerida ja veidi ajakirjanduslikult liialdada, siis umbes samasuguse dilemma ees peaks olema meie majandus- ja taristuminister Taavi Aas. “Mina kaebasin mind kohtusse! Mõistate?” on tal võimalik ahastada. Nimelt kirjutas Postimees paar päeva tagasi, kuidas riigifirma AS Eesti Raudtee kaebas kohtusse teise riigifirma AS-i Operail. Neist esimene on teatavasti raudteetaristu omanik ja teine veab raudteel kaupu. Mõlemad firmad on majandus- ja taristuministeeriumi haldusalas ja nende aktsiate ainuomanik on juriidiliselt minister.

Mind kui lihtkodanikku ei huvita ausalt öeldes karvavõrdki vaidluse sisu ega vaidlusalune summa. Ma lihtsalt olen siiralt ja pahaselt imestunud: millega te ometi seal tegelete? Kas selleks, et tõsta mõned miljonid ühest taskust teise, peab koormama kohut, andma tööd (?) advokaatidele, ametnikele ja kõnealuste ettevõtete juhatustele-nõukogudele? Kas tõesti midagi asjalikumat enam teha pole või on riigil raha ja ressursse nii palju üle, et ei suuda kohe kuidagi ära kulutada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles