Maakonnas saab toetust viis noortalunikku

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Maksimaalne noortaluniku toetussumma oli 40 000 eurot.
Maksimaalne noortaluniku toetussumma oli 40 000 eurot. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ajavahemikul 26. augustist 2. septembrini sai e-PRIA kaudu taotleda põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetust. Seda määrati 93 noorele ettevõtjale kokku 3 718 644 eurot. Meie maakonnas oli toetusesaajaid viis, kokku eraldati neile 200 000 eurot. 

Kõige enam jagus toetust Tartumaale, kus raha anti 16 noortalunikule kogusummas 639 139 eurot. Kõige vähem saadi toetust Hiiumaal, kus see õnn sai osaks vaid ühele noortalunikule summas 40 000 eurot, mis oli ka maksimumsumma, mida üks noortalunik sai taotleda.

Populaarseimaks valdkonnaks, milles tegutsemiseks toetus määrati, on puuvilja- ja marjakasvatus 19 rahalist tuge saanud ettevõtjaga. Teravilja-, kaunvilja- ja õlitaimeseemnete kasvatuse jaoks sai toetust 14 ettevõtjat ning veislaste ja pühvlikasvatuseks 10 ettevõtjat. Lisaks saadi toetust näiteks lamba- ja kitsekasvatuse, linnukasvatuse ja mesinduse valdkonnas. Toetuse peamine eesmärk on hõlbustada noortel põllumajandustootjatel tegevusega alustada, aidata kaasa põlvkondade vahetusele põllumajanduses ning tõsta tänapäevaste teadmiste ja kogemustega põllumajandustootjate arvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles