Galerii ⟩ Väike-Maarja kümnendikud said matriklid kätte vabadussõja mälestussamba juures

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy

Väike-Maarja gümnaasiumis jätkus täna ilus, pea kakskümmend aastat kestnud traditsioon –koguneti vabadussõja ausamba juurde ja anti 10. klasside õpilastele pidulikult kätte matriklid.

Üheskoos lugesid õpilased ette õpetaja Elvi Kiisküla loodud teksti. Tõotus kätkeb endas kõiki olulisi õpilaseks olemise põhitõdesid ja -vääruseid. Tõotati näiteks truu olla oma isamaale, hoida kõrgel kooli ja koduvalla mainet, väärtustada kodu ja lähedasi, olla aktiivne, käituda ausalt ja austusväärselt ning tunnistada oma vigu. 

Õpilasi tervitasid gümnaasiumi direktor Marje Eelmaa, ürituse algataja riigikaitseõpetaja Ants Rikberg ja vallavanem Indrek Kesküla. Viimane rõhutas tõotusele viidates, et igal öeldud sõnal on jõud, eriti kui see on öeldud nii tähtsas kohas, kus seda kuulevad kirik, eesti keele tammed ja vabadussõja monument. 

Direktor Marje Eelmaa meenutas oma sõnavõtus eelmist õppeaastat, mis lõppes veidi teistsugusena. "Teil jäi saamata kogemus võidelda teadmistega eksamilahingus," sõnas ta ja tunnistas, et koos õppealajuhatajaga nägid nad toona, et kui puudub eesmärk, muutub ka motivatsioon pea olematuks.

Väike-Maarja gümnaasium on matriklite süsteemi kasutanud pea kakskümmend aastat. Kõvakaanelisse kooli sümboolikaga matriklisse kantakse õpilase kogu gümnaasiumiosa kursuste ja kooliastme hinded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles