Lääne-Virus on naabritega võrreldes viksid kokkajad

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Päästjate pildistatud kõrbenud toit pliidil
Päästjate pildistatud kõrbenud toit pliidil Foto: Päästeteenistus

Telefonikõne häirekeskusele: “Palun saatke päästjad aadressile ..., tundub, et mu naaber on uinunud ja toidu kööki valmima jätnud. Me koputame uksele, kuid keegi ei ava, juba on kogu trepikoda suitsu täis.” See oli vaid üks paljudest Ida-Virumaal tehtud hädaabikõnedest.

Viimasel ajal saavad häirekeskuse töötajad üha sagedamini selliseid kõnesid. Veidi rohkem kui kuupikkusel perioodil ehk ajavahemikul 1. oktoobrist 12. novembrini sõitsid päästjad naabermaakonnas pliidile jäetud toiduga seotud väljakutsetele kolmteist korda. Neist kaheksal juhul puudus korteris suitsuandur.

Hirmuvärinaga südames küsis siinkirjutaja päästeteenistuselt andmeid meie maakonna kohta. Ida päästekeskuse pressiesindaja Jevgenia Parv ütles, et alates septembrist ehk enam kui kahe kuu jooksul oli Lääne-Virumaal vaid üks toidu kõrbemisega seotud juhtum. 10. septembril said päästjad väljakutse Tapa valda Sääse alevikku Sääse tänavale, kus korteris töötas suitsuandur ning majas oli tunda suitsulõhna. Korteris viibisid kaks vanainimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles