Tapa vallast pärit tuntud inimesed maalisid heategevuseks

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Tanel Saar ja tema töö “Punased huuled” on üks üheteistkümnest tööst, mis Tapal valmis ja mida näituse-oksjoni kaudu soetada saab.
Tanel Saar ja tema töö “Punased huuled” on üks üheteistkümnest tööst, mis Tapal valmis ja mida näituse-oksjoni kaudu soetada saab. Foto: Ade Piht

Pühapäeval avatakse Tapa kultuurikojas eriline näitus: Tapa vallast pärit tuntud inimesed ja sealsed haridusasutuste juhid joonistasid-maalisid. Lisaks näitusel vaatamisele saab nende töid oksjoni käigus oma koju või kontorisse osta – tulu läheb peatselt avatava perekodu heaks.

Juba mõned aastad on kahe keskkoolinoore eestvedamisel teoks saanud ettevõtmine “Maalides head”, kus tuntud Eesti inimesed käivad maalimas-joonistamas ning töödest saadud tulu suunatakse heategevuseks. Tapa kultuurikoja ürituste korraldaja Ade Piht on nende tegemisi jälginud ja neile kaasa elanud ning tal tekkis mõte: miks mitte korraldada Tapalt pärit inimestega ise näitus.

Mõttega tulid kaasa Tapa muusika- ja kunstikooli õpetajad ning novembrikuu sügisõhtutel kogunesid Tapa vallast pärit tuntud inimesed ja valla haridusasutuste juhid muusika- ja kunstikooli joonistama. Nüüd on 11 tööd valmis ning 29. novembril kell 13 avatakse Tapa kultuurikojas neist näitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles