Suletud esiuks viib viiruseohu bussijuhilt reisijate peale

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere linnaliinibussides on reisijaid palju vaid tipptundidel, kuid sellest hoolimata ei soodusta suletud esiuks viiruse leviku piiramist.
Rakvere linnaliinibussides on reisijaid palju vaid tipptundidel, kuid sellest hoolimata ei soodusta suletud esiuks viiruse leviku piiramist. Foto: Ain Liiva

Rakvere linnaliinibusside esiuksed on suletud, et kaitsta bussijuhte viiruse eest. Samas müüvad juhid pileteid edasi ja reisijad pääsevad kitsukeses ühissõidukis temani vaid kaassõitjatega füüsiliselt kokku puutudes, seda eriti tipptundidel.

Selline trügimine ei täida ilmselgelt algset eesmärki – vähendada viiruse levikut. Bussijuhtidel on tõesti turvalisem ja esiukse sulgemise otsus on täiesti mõistetav, kuid reisijate tervise nimel peab veel midagi muutma.

Otsus sulgeda esiuks, kuid mitte lõpetada piletimüüki on seda kummalisem, et Rakvere linnaliinidest laekuv piletitulu on marginaalne – mõnel kuul jääb see 5000 euro kanti, kuid tänavu aprillis, koroonakriisi kõrgpunktis, teeniti piletimüügist vaid 796 eurot. Rakvere nelja linnaliini bussid on reisijaid täis vaid tipptundidel, muul ajal on sõitjaid väga vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles