Aasta tegusid saab esitada selle reedeni

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
2019. aasta ühisteoks hääletas rahvas Rakvere Pika tänava renoveerimise.
2019. aasta ühisteoks hääletas rahvas Rakvere Pika tänava renoveerimise. Foto: Vladislav Musakko

Maakonnaleht Virumaa Teataja ja Lääne-Viru Omavalitsuste Liit kutsuvad kõiki juba 18. aastat järjest märkama tublisid tegusid ja nende tegijaid ning neid konkursile “Aasta tegu” esitama, et juba uuel aastal laureaate tunnustada.

Et aasta teo tiitli laureaate saaks jaanuarikuus tunnus­tada, kutsume kõiki üles hil­jemalt selleks reedeks, 4. detsembriks (kaasa arvatud) ­kandidaate esitama. Selleks ­tuleb saata kiri, kus on märgitud tunnustust vääriv tegu ja põhjus, miks tuleks seda esile tõsta, samuti tegija nimi ja kontaktandmed, Virumaa Teataja toimetusse aadressil Laada 27, 44310 Rakvere või meiliaadressil kristi.ehrlich@virumaateataja.ee. Kandidaate võivad esitada nii üksikisikud kui ka organisatsioonid ja asutused.

Lääne-Virumaa aasta teo tiitel antakse välja kahes kategoorias: isikuteo ja ettevõtte/asutuse/organisatsiooni ehk ühisteo kategoorias. Aasta teo valimisel lähtutakse järgmistest kriteeriumidest: eriline edu; vajalik ja kordaläinud suurüritus; oluline ehitis või loominguline saavutus; paik või asi, mida võib pidada 2020. aasta märgiks. Aasta teo tiitli vääriline on tegu või üritus, millest räägitakse ka tulevikus kui märgist kodukülas, -vallas, -linnas, -maakonnas.

Aasta teo toimkond valib pärast 4. detsembrit välja rahvahääletusele minevad nominendid, seejärel avaldatakse need hääletamiseks. Toimkonda kuuluvad Virumaa Teataja, Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu ja Lääne-Virumaa keskraamatukogu esindajad. Hääletamine kestab kolm nädalat ning hääletada saab meilitsi, kirja teel ja kõikides maakonna raamatukogudes. Konkursi võitjaid autasustatakse pidulikul vastuvõtul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles