Kuidas targalt annetada?

Helen Talalaev
, annetamistalgute korraldaja
Copy
Helen Talalaev.
Helen Talalaev. Foto: Erakogu

Käes on see kuu aastast, mil inimesi kutsutakse eriti aktiivselt üles head tegema. Tänavu on neid üleskutseid enamgi kui tavaliselt. 2020. aasta on olnud keeruline, abivajajaid on palju. Heategevusorganisatsioone ja vabaühendusi, mis ühiskonnas oluliste probleemidega tegelevad, leiab samuti üksjagu. Seetõttu võib heategijale saada keeruliseks valikuks, keda toetada ja keda mitte. Et silme eest kirjuks lööv valik heategevusest hoopis loobuma ei paneks, võiksid abiks olla mõned soovitused, mida silmas pidada.

Eestis on veidi üle 20 000 vabaühenduse, kellest annetusi kogub umbes 1500 organisatsiooni. Nende tegutsemisvaldkonnad on väga mitmekesised: usuorganisatsioonidest loodushoiuni, haridusest terviseni, kohaliku külaelu edendamisest kogu ühiskonda hõlmavate algatusteni.

Alustuseks tasubki ennast kurssi viia endale südamelähedases valdkonnas tegutsevate vabaühendustega. Mida nad täpsemalt teevad? Kui paljusid inimesi nende tegevus puudutab? Kas nad mõõdavad oma tegevuse tulemuslikkust ja räägivad sellest oma kodulehel või muudes infokanalites?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles