Lehmaga kohtumine eeldab isegi maalapselt ettevõtlikkust

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Täisautomaatses laudas, kus toimetavad robotliikurid, lüpsiseadmed ja piimatakso, on selfi lehmaga lihtsalt üks tänapäeva sobituv element.
Täisautomaatses laudas, kus toimetavad robotliikurid, lüpsiseadmed ja piimatakso, on selfi lehmaga lihtsalt üks tänapäeva sobituv element. Foto: Marianne Loorents

Vaeküla lehmad ja külalapsed said üle pika aja üksteist uudistada – käib ju moodne karjakasvatus nii, et loomad laudast välja ei tule. Erilise elevuse tekitasid võimalus lehmaga selfit teha ning vastsündinud vasikat näha.

Varajases õhtupimeduses ligines seltskond helkuritega varustatud lapsi justkui jaaniussikeste rivi Vaeküla laudale. Roodevälja Uustalu juhataja Ain Al­termann võttis elevil seltskonna – noorsootöötaja ning 15 eri vanuses last – vastu ja juhatas lauta. Suuremad tüdrukud peitsid pirtsakalt ninasid jopekraesse ja leidsid, et lau­da­hais on nende jaoks liig mis liig, väiksemad ei teinud seda märkamagi. “Laudalõhnaga oleme Vaekülas harjunud,” teatasid nad ja uudistasid loomi, keda väljas karjamaal enam ei näe.

Altermann rääkis, et tema on loomade ja talutöödega juba lapsest saati kokku puutunud ning sellepärast hakkaski põllumeheks. Kui noortekeskus temaga ühendust võttis, siis oli mehel hea meel, sest kuidas muidu ta endale tulevasi töölisi või koostööpartnereid leiab, kui isegi maal elavad lapsed lauta ei pääse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles