Kooli vapiüritus tõstab esiplaanile rahvakultuuri

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Kes võidab järgmisena CADrina esikohakarika, selgub juba tuleval kevadel toimuval IT- ja nutifestivalil.
Kes võidab järgmisena CADrina esikohakarika, selgub juba tuleval kevadel toimuval IT- ja nutifestivalil. Foto: Ain Liiva

Selle sügise asemel tuleva aasta kevadel toimuv üheteistkümnes Kadrina keskkooli IT- ja nutifestival CADrina tuleb rahvakultuuriteemaline.

“Mõtlesime tükk aega selle üle, mis võiks olla uue CADrina teema, sest eri teemasid on aja jooksul olnud meil väga palju,” kõneles Kadrina keskkooli direktor Arvo Pani. “Ühes väiksemas ringis toimunud kokkusaamisel järsku keegi meenutas, et Kadrina rahvamajal on tänavu tähtis 90 aasta juubel ning võiksime teema sellega siduda. Me ei keskendu siiski üksnes kitsalt rahvamajale, mille juubelipidustused lükkuvad samuti kevadesse, vaid võtame laiemas mõttes – rahvamaja ja rahvakultuur sobivad omavahel väga hästi kokku.”

Koolijuht lisas, et tegu on valdkonnaga, mis pakub korraldajatele väga palju võimalusi alates võistlusülesande koostamisest ja töötubade korraldamisest kuni terve päeva sisustamiseni välja. Ka võistlusteema pakub põnevust, sest seekord antakse nutikatele pureda ülesanne koondpealkirjaga “Vokk”. “Ülesanne tuleb ikka meie kaasaegses, tehnoloogia võtmes,” tähendas Arvo Pani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles