Tuleohutusega peab tegelema

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Ida päästekeskuse juhtivinspektor Helen Arukaev (vasakul) ja peainspektor Raili Lanno tegid reidi lõpus N-Kaubamaja ees sellest esmased kokkuvõtted.
Ida päästekeskuse juhtivinspektor Helen Arukaev (vasakul) ja peainspektor Raili Lanno tegid reidi lõpus N-Kaubamaja ees sellest esmased kokkuvõtted. Foto: Toomas Herm

Eile võis Rakvere kaubanduskeskustes näha mundris ametnikke ja kuulda lauset: “Päästeameti kontrollreid, kutsuge palun juhataja.” Kontrollreidil vaadati evakuatsiooniteid ja kustutusvahendeid, mitmes kohas ei vastanud need nõuetele.

Vaala keskuse kõige suuremas kaupluses Maksimarketis oli kõigile kustutusvahenditele vaba juurdepääs ja väljapääsuteed korras. Kaupluse juhataja Tiia Steinberg kinnitas, et tuleohutusel hoitakse kogu aeg silm peal. “Teisiti ei saa,” lisas ta.

Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektor Raili Lanno ja juhtivinspektor Helen Arukaev selgitasid, et evakuatsiooniteede laius peab olema vähemalt 120 sentimeetrit. Vajadusel kasutatakse ohu korral ka teisi väljapääsuteid. Nende laius peab olema vähemalt 90 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles